Het Attachment Parenting boek – William and Marta Sears

24,90

Wereldwijd vertaald en in praktijk gebracht, nu voor het eerst verschenen in het Nederlandse taalgebied! Het basisboek over hechting!
Dit boek is een bron van inspiratie voor alle ouders en grootouders plus alle mensen die met kinderen werken.

Inspirerend voor ouders: het boek over hechting met je kind.

Op voorraadUitgeverij Samsara

Beschrijving

Het Attachment Parenting boek – William and Marta Sears

Hechting is een tijdloos onderwerp, maar in deze tijd met duo-ouders, werkende partners en veel externe opvang van kinderen een actueel onderwerp!

De term Attachment Parenting is bedacht door de Amerikaanse kinderarts William Sears en betekent letterlijk ‘hechtend ouderschap’. Hiermee wordt gedoeld op het hechtingsproces tussen ouder en kind. Attachment Parenting (ap) stelt dat een kind behoefte heeft aan vertrouwen, empathie en genegenheid en dat ouders moeten helpen bij de ontwikkeling van deze eigenschappen.

Deze basishouding klinkt vanzelfsprekend, maar blijkt in veel relaties tussen ouders en kinderen in meer of mindere mate te ontbreken.
In het huidige tijdsgewricht, waarin veel ouders beiden werken, kinderen vaak meer dan twee ouders hebben en kinderen meer dan ooit aan de zorg van anderen worden overgelaten, komt de vraag over hechting of het gebrek daaraan continu ter sprake bij ouders en in de media.

William Sears en Martha Sears, experts op het gebied van pediatrie, zijn toonaangevend in hun advies en informatie over zwangerschap, geboorte, opvoeding en voeding.

Extra informatie

Uitvoering

paperback

Pagina's

208

Oorspronkelijke titel

The Attachment Parenting Book

Vertaling

Ellis Post Uiterweer & Anna Post Uiterweer

ISBN

9789491411953

Merk

Samsara

Uitgeverij Samsara werd in 2003 opgericht door Wim Zonjee en Wouter Schopman. Het was de eerste Nederlandse uitgeverij die zich volledig toelegde op het uitgeven van boeken over non-dualiteit. Toen Wim Zonjee in 2015 overleed, besloot Wouter Schopman de uitgeverij voort te zetten. Inmiddels heeft uitgeverij Samsara haar fonds verbreed en haar team uitgebreid, en publiceert behalve boeken over non-dualiteit ook titels op het gebied van psychologie, kunst, filosofie en gezondheid.
Uitgeverij Samsara

Andere suggesties…