Onvoorwaardelijk Ouderschap – Alfie Kohn

24,90

Van belonen en straffen naar liefde en redelijkheid.

Vraag het een willekeurige ouder en ze zullen zeggen dat ze onvoorwaardelijk van hun kind houden. Onvoorwaardelijk van je kinderen houden is voor veel ouders vanzelfsprekend, onvoorwaardelijk opvoeden is in de praktijk een stuk lastiger!

Op voorraadCategorie: Tags: ,
Uitgeverij Samsara

Beschrijving

Onvoorwaardelijk Ouderschap – Alfie Kohn

Onvoorwaardelijk ouderschap laat je nadenken – flink – over het soort relatie dat je met je kind wilt hebben, over je prioriteiten als ouder, en over hoe je veel fouten van je voorgangers kunt voorkomen. Het is zonder twijfel een van de meest overtuigende werken op het gebied van opvoedkunde.

In het belang van jezelf en je kind… lees het!

Dit boek is een geschenk voor ouders! Gewapend met een schat aan onderzoek, legt Alfie Kohn de schade van breedgedragen disciplinerende gewoontes bloot en biedt talloze krachtige alternatieven waarmee kinderen hun meest bedachtzame, zorgzame en verantwoordelijke zelf worden.

Al jaren een standaardwerk, nog steeds prikkelend en stimulerend. Biedt praktische alternatieven voor de verleidelijke tactieken om onze kinderen zich te laten gedragen. Het vraagt je om je basale aannames over ouder-kindrelaties opnieuw te beschouwen.

Een beetje menselijkheid is zoveel kostbaarder dan alle regels van de wereld.
– Jean Piaget

‘Geestig en tot nadenken stemmend… Dit levendige boek zal ouders die de baas willen zijn zeker op de kast jagen. Maar zij die zoeken naar alternatieve methoden om zelfverzekerde, geliefde kinderen op te voeden zullen Kohns boodschap enthousiast omarmen.’
– Publishers Weekly

Extra informatie

Afmetingen 15 × 23 cm
Uitvoering

paperback

Pagina's

ca. 320

Oorspronkelijke titel

Unconditional Parenting

Vertaling

Minou op den Velde

ISBN

9789492995315

Merk

Samsara

Uitgeverij Samsara werd in 2003 opgericht door Wim Zonjee en Wouter Schopman. Het was de eerste Nederlandse uitgeverij die zich volledig toelegde op het uitgeven van boeken over non-dualiteit. Toen Wim Zonjee in 2015 overleed, besloot Wouter Schopman de uitgeverij voort te zetten. Inmiddels heeft uitgeverij Samsara haar fonds verbreed en haar team uitgebreid, en publiceert behalve boeken over non-dualiteit ook titels op het gebied van psychologie, kunst, filosofie en gezondheid.
Uitgeverij Samsara

Andere suggesties…