Inspirerende tips voor de herfst

De herfst doet zijn intrede

Het is weer zover, de dagen worden korter, het weer wordt wisselvalliger, de eindeloze zwoele zomeravonden liggen alweer een tijdje achter ons. De herfst doet zijn intrede. Zelf vinden wij dit altijd een heerlijke tijd: het huis warm en knus maken, mooie wandelingen door een herfstig gekleurd bos, en daarna thuis genieten van een kop warme pompoensoep..

Maak er een feestje van!

Ook met je kinderen kun je van dit seizoen een feestje maken. Ga buiten op zoek naar schatten: bladeren, kastanjes, takjes, dennenappels, eikeltjes… ontdek en verzamel.

De herfst is bij uitstek dé tijd om te verzamelen: dieren verzamelen van alles om de winter door te komen, de mensen oogsten hun groenten en fruit.

Neem de herfstverzameling vervolgens mee naar binnen. Daar kun je de bladeren beschilderen en stempelen, slingers maken of de vondsten uitstallen op de seizoenstafel.
Met de geoogste groente en vruchten kun je lekker samen bakken en koken: appeltaarten, perenmoes, een pompoenschotel, knolselderijsoep, er zijn genoeg lekkere herfstrecepten te vinden.

Herfsttips van MIRA MIRA

Voor de koudere dagen hebben wij voor je kleintje prachtige rompers van Feeën mini. Deze rompertjes zijn gemaakt van biologisch katoen en GOTS en Fairtrade gecertificeerd geproduceerd. We hebben ze in vier kleuren: clay, pebble, sand en ocean, vanaf maat 50/56 tot en met maat 92.
Voor de huid die door de gure herfstwind wat schraal is geworden hebben we heerlijke goudsbloem olie van Het Blauwe Huis. Dit is een verzorgende olie die je op de huid kunt smeren, maar ook kunt gebruiken als massageolie, badolie en voor wikkels.
Ontdek samen de herfst met de Locomo Family. Bij deze houten diervormen zijn bewust bepaalde onderdelen weggelaten zodat je kleintje op zoek gaat naar dingen zoals takjes en blaadjes die in de gaatjes passen en zo zijn creativiteit gebruikt om er iets van te maken.
Wil je het huis warm en knus maken neem dan een kijkje in de webshop bij onze verschillende soorten Himalaya zoutlampen. Van waxinelichthouders tot speciale nachtlampjes die je kunt gebruiken voor de nachtvoedingen.
Inspiratie nodig voor de herfstfeesten zoals Sint Maarten en het Sinterklaasfeest? Kijk dan eens naar het boek “Het hele jaarFEESTEN – Herfst en Winter” van Lisa Wade en Daan Rot.

Hieronder vind je een overzicht van de bovenstaande producten. Fijne Herfst!